Ücretsiz Kurulum Desteği Destek

2022 WordPress Güvenliği – Müşterilerimizi Korumak İçin Ne Yapıyoruz?

WordPress güvenliği son derece önemli bir konudur.

En popüler içerik yönetim sistemi olan (2022 yılı verilerine göre tüm web sitelerinin %43,2 ‘sinin WordPress alt yapısını kullandığını size söylemek isterim), WordPress zayıflıklarını ve güvenlik açıklarını bulmaya çalışan bilgisayar korsanları tarafından sürekli saldırılarla karşı karşıya kalır.

Güvenliğe yönelik tehditler sürekli değiştiğinden neler olup bittiğini takip etmek son derece önemli bir durum haline gelmektedir. Bu nedenle kullandığınız tema, eklentiler, güncel olmayan sürümler, hosting zafiyetleri, hatalı kodlamalar gibi bir çok sebepten güvenlik açığı oluşabilmektedir.

Arteryum olarak müşterilerimizin web sitelerine yapılan siber saldırıları önlemenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Çünkü bunlar sizde para, itibar, zaman ve enerji kaybına yol açabilir.

Tabi bu durum sizi korkutarak WordPress ‘in güvenli olmadığı algısını kesinlikle oluşturmasın.

WordPress, güvenlik güncellemelerini takip ettiğiniz sürece güvenli bir platformdur. Tüm güvenlik ihlallerinin %97 ‘sinin WordPress eklentilerinden kaynaklanmaktadır, bu nedenle savunmasız olan WordPress değildir.


Güncel Olmayan Eski Çekirdek Yazılımı (Outdated Core Software)

Açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi olan WordPress ‘i sınırsızca özelleştirebilirsiniz. Kullanabileceğiniz yüzlerce hazır tema ve çok sayıda eklenti vardır. Bu, web sitelerini özelleştirmeyi ve ilgilenmeyi seven insanlar için çok daha çekici hale getirir.

Yazılım en son güvenlik yamalarıyla güncellenmediğinde sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durum tüm yazılımlar için geçerlidir. Güncellemeler güvenlik açığı düzeltmeleri içerirler. Kullanıcılar güncellemeleri takip etmezlerse, kendilerini önlenebilir güvenlik risklerine maruz bırakırlar.

Arteryum müşterilerinin WordPress güvenlik güncellemeleri otomatik olarak yapılır ve birçok tehdit bu şekilde engellenmiş olur.


Kötü Amaçlı Yazılım (Malware)

Kötü amaçlı yazılım sitenizi bozabilir, siz ve kullanıcılarınız için uzun vadeli sorunlara neden olabilir. Web sitelerine gizlice girmek ve hassas verileri toplamak için tasarlanmış bir yazılımdır. Kötü amaçlı yazılım, çoğu zaman eski eklentilerin güvenlik açıklarından yararlanarak, sahibi fark etmeden sitelerde görünür. Kötü amaçlı yazılım, bir siteye zararlı kodlar yerleştirip kullanıcılardan veri çalabildiğinden, büyük bir tehdit oluşturur.

Arteryum müşterileri, web sitelerindeki kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için bir kötü amaçlı yazılım tarayıcısına sahiptir. Ayrıca, uyguladığımız birkaç güvenlik duvarı çözümü kötü niyetli saldırıları engeller ve azaltır. Müşterilerimizin web sitelerinin kötü amaçlı yazılım içermemesini sağlamak için kötü amaçlı yazılım tarayıcısı sürekli geliştirilmektedir.


Yetkisiz Girişler (Unauthorized Logins)

Kaba kuvvet saldırıları (brute force attacks)  olarak da bilinen yetkisiz girişler, bilgisayar korsanları zayıf olarak tanımlanabilecek şifreleri tahmin ederek bir web sitesine eriştiğinde başarılı olur. Bilgisayar korsanı, bir bot kullanarak milyarlarca farklı kullanıcı adı ve şifre kombinasyonunu dener ve doğru kimlik bilgilerini arar. Bu, sunucu isteklerindeki yükü artıracağı için için web sitesinin performansında yavaşlamalar yaratır.

Bir WordPress web sitesinin yönetim panel giriş sayfasına erişimi çok kolay olduğu için yetkisiz girişler yapılması çok yaygındır. Çoğu kullanıcı bunu özelleştirmez, bu nedenle giriş sayfasını bulmak, web sitesi adresinin sonuna /wp-admin veya /wp-login.php eklemek kadar basittir.

Arteryum , güvenli bir şifre oluşturma ve bu şifrelerin nasıl güvenli bir şekilde saklanacağı konusunda çok sayıda rehberlik ve öneri sağlar. Ayrıca Arteryum Müşterileri için bu özelleştirmeleri kurulum aşamasında sağladığı için güvenli bir kullanım sağlar.


DDoS Saldırıları (DDoS Attacks)


Sunucuların kaynakları sınırlıdır. Web siteniz aniden çok fazla ziyaretçi alırsa, sunucu baskı hissetmeye başlayabilir.


Dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısı, WordPress siteleri için yaygın bir güvenlik tehdididir. Aslında bu, binlerce IP adresinin aynı anda web sitenizi ziyaret ettiği sunucunuza baskı kurma girişimidir.


Neyse ki, DDoS saldırıları durdurulabilir. Arteryum ‘un partner olduğu güçlü ağ altyapı sağlayıcısı ile, web sitenizin herhangi bir saldırıya karşı koyabilmesini sağlayacaktır. Ayrıca Arteryum müşterilerine, harici kaynakları korumaya adanmış bir DDoS azaltma hizmeti olan CloudFlare standart olarak sunulur.


Artık WordPress sitelerinin karşılaşabileceği siber güvenlik tehditleri konusunda temel bilgilere sahipsiniz. Arteryum olarak müşterilerimizi saldırılara karşı korumak için aşırı çaba harcıyoruz. Sizin zamanınızı işinize odaklanmaya harcamanız için web sitenizin güvenlik ve performans süreçleri ile biz ilgileniyoruz.

Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin

Yorumla

KURUMSAL

HİZMETLER

Arteryum
Logo
Karşılaştırma Listesi
  • Total (0)
Karşılaştır
0
Sepet